Indlæring af positionen “stå”

Indlæring af “stå”:

Hunden kan på forhånd stå , så det skal vi ikke lære den. Det vi skal gøre er at lære, hvornår den skal stå og hvor længe den skal blive stående.

Hav klikkeren og belønningerne klar:

Stå og vent til hunden af sig selv står efter have gået, siddet eller ligget ned. I det sekund, hunden står stille, klikker du og giver belønning.

Gentag dette mange gange, så hunden forstår det.

Når hunden har indlært dette, så overgår øvelsen til at blive en stationær øvelse, hvor hunden skal stå i et bestemt stykke tid.

Når hunden har stået stille og der er klikket for det, så klikker man umiddelbart igen og giver belønning, gentager dette igen 3 gange til (altså i alt 4 gange) og siger slut. Når det er indlært, lader man der være en lille pause mellem godbidderne – derved står hunden i et længere stykke tid.

Gentag dette, men gør nu pauserne endnu længere – derved står hunden i længere tid.

Når hunden har lært at stå i den ønskede tid (f. eks. 15 sek.) udtyndes belønningerne mens tiden fastholdes, Til sidst får hunden kun et klik efter de 15 sekunder. Til sidst siger vi “stå” – klikker for at den sætter sig. Når det er forstået af hunden, siger vi “stå” og klikker og belønner, når den ønskede tid er slut og man siger fri eller et andet signal.